✅ Transport Marfa si mobila

✆ 0726 105 204

Transportatorii anunta proteste in ianuarie

transport marfa

Ministerul Transporturilor a pus pe butuci intreg sectorul de transport rutier, in mandatul de aproape un an al lui Lucian Sova, astfel ca transportatorii rutieri autohtoni se pregatesc de ample proteste in tara si in Europa, a anuntat, sambata, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).

„Activitatile Ministrului Sova in domeniul transporturilor rutiere de marfuri si de pasageri, dublate de incompetenta in ceea ce priveste infrastructura rutiera au dus in deriva unul din cele mai importante sectoare economice, cu un aport in PIB de aproximativ 7%.

Consiliul Ministrilor de Transport din statele membre UE a adoptat, la data de 4 decembrie a.c., pozitia privind reforma sectorului transporturilor rutiere. Singurul ministru care s-a abtinut a fost Sova, in timp ce toti ceilalti ministri din tarile cele mai afectate de acest pachet, au votat impotriva.

Abtinerea Romaniei prin pozitia ministrului demisionar Sova reprezinta, in opinia FORT, un act de tradare fara precedent in istoria transporturilor rutiere autohtone”, sustin reprezentantii FORT, intr-un comunicat de presa transmis sambata.

Liberalizarea pietei europene de transport marfa a condus la acapararea unui numar semnificativ de clienti de catre transportatorii rutieri autohtoni, in special in tarile vest europene, fapt ce a generat infuzie de valuta pentru bugetul de stat, potrivit FORT.

Citeste tot articolul pe http://www.ziare.com

Call Now Button